2013. január 26., szombat

Hajrutin

Sziasztok, itt Fru! :)
Gondoltam én is csinálok egy hajápolási posztot Nektek, ebben láthatjátok milyen termékeket használok és mi a véleményem róluk. Remélem tetszeni fog.
 A hajamról annyit kell tudni, hogy sajnos ugyanúgy mint Linának, nekem is gyorsan zsírosodó hajtöveim vannak, a vége hajlamos kiszáradni, eltöredezni, ha nem figyelek rá. Az én hajam a Lináéval ellentétben hullámos, ezért amikor egyenes hajra vágyom akkor bizony 180-200 fokon kell vasaljam a hajam, ami mondanom sem kell, egyátalán nem tesz jót neki. Gondolkoztam a keratinos hajegyenesítésen, de egyre jobban kezdem megkedvelni a természetesen hullámos hajamat, a bejegyzés végén képet is megnézhettek róla.
Íme egy csoportkép
Tehát a hajápolási rutinom lépésről lépesre: 

Először megmosom a hajam, kétszer alaposan. Bármennyire meglepő nekem a Lidl pár száz forintos Cien samponja, ugyanolyan hatással van a hajamra, mint egy drágább L'oreal. A másik sampon a Balea Oil Repair, szilikonmentes, argánolajat tartalmaz, így hidratálja a hajunkat és véd a kiszáradástól, mindezt kb. 500-600 forintért. Felváltva használom őket, bár nincs állandó samponom, mert mindig szeretek újat kipróbálni és még nem találtam meg az igazit. 

A következő lépés a hidratálás, amire én a Pantene Pro-V balzsamját használom. Egyszerű és nagyszerű. Elméletileg hajpakolás, de én 1-2 perce felkenem a hajamra, ezután fényes és puha hajam lesz. Majd nagyobb mértékű hidratálásra is szükségem van, mert a hajam hajlamos kiszáradni és még hajvasalóval is szoktam gyötörni. A hajpakolásról részletesen itt olvashattok: http://fruandlina.blogspot.hu/2013/01/loreal-professionel-hajpakolas.html

Miután lemostam a hajpakolást, hajnövesztési célzatból szoktam használni a következőket: Balea Best Age elixír (330ft), Balea Men Power Effect Tonik(749ft), Panthenol és a ricinusolaj. Igazából, nekem a ricinusolajhoz nincs türelmem és macerás a használata, ezért inkább a szempilláimra használom. A Panthenolt egyszer használtam és isteni puha lett tőle a hajam. Szóval az első kettő, ami igazán bevált, látom hogy nő a hajam és az egyik legfontosabb szempont, hogy a használata gyors és egyszerű. 

Majd megszárítom a fél száraz hajamat, amihez egy egyszerű (mondjuk a mintája elég extrém) hajszárítót használok és közben vaddisznósörtés kefével fésülgetem. Ez a hajkefe sokkal jobb, mint a műanyagból és egyéb anyagból készültek, mivel egyátalán nem húzza a hajat, és gyönyörű fényes lesz a használata után, mindenkinek ajánlom. A hajsütővas pedig egy Bellissima, Linának is ugyanilyen van. 
A hajvégeimet Gliss Kur Elixírrel(2000-3000ft) és Kallos Hajszépítő Olajával (500-600ft) ápolom. Véleményt és összehasonlítást itt találtok: http://fruandlina.blogspot.hu/2013/01/gliss-kur-vs-kallos-hajolaj.html
A hővédő használata rendkívül fontos, bár sajnos még így sem tudjuk-legalábbis én nem- teljesen megvédeni a hajunkat a hőtől. A Kallos hővédőjét (450ft) nagyon szeretem, mert isteni az illata és olcsó is. A Toni&Guy temékét (2500-3000ft), nem kedveltem annyira, mint az előbbit, mert attól sprőd és száraz lett a hajam és ráadásul a hatásához képest elég drága. 
Ha pedig egy kis extra tartásra és fixálásra vágyom, akkor a Taft termékeiért nyúlok.

Végül pedig jöjjön a szárazsamponom: 
Megvettem a Stella Herba Vital szárazsamponját (500-600ft), de nem tetszett, így inkább Isana, Balea és Syoss szárazsamponokat használtam. Aztán mivel ezek gyorsan elfogytak, csak ez volt itthon és adtam neki még egy esélyt. Ezt szórni kell a fejbőrre, de óvatosan kell vele bánni. Most már teljesen kibékültem vele, és előszeretettel használom. Plusz pont amiért nagyon sokáig elég. 

És akkor jöjjön két kép a hajamról természetes állapotban, hogy hiteles legyen a poszt. :)


További szép napot Nektek, puszi! :) Fru


2 megjegyzés:

  1. Istenem gyönyörű szép a hajad,tetszik ,hogy ennyire fényes.:)Balzsamozás után minden hajmosásnál használsz pakolást is?

    VálaszTörlés
  2. Szia! :) Köszönöm szépen, aranyos vagy! Igen, mindig szoktam! Bár mostanában inkább úgy, hogy felrakom a hajpakolást, gyakran keverek bele ricinust is, aztán mosok hajat, és utána balzsamozok, így nem nehezíti el a hajamat. :)
    Fru

    VálaszTörlés