2013. január 4., péntek

Hosszabb szempillák házilag! :)

Sziasztok Szépségek! :)

Minden nő hosszú, sűrű és egészséges szempillákról álmodik. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, de napjainkban rengeteg megoldást fejlesztettek már ki ( szempillaspirálok, 3D-s műszempillák, soros/tincses szempillák).
Ma szeretnék Veletek megosztani néhány hasznos praktikát, hogyan növelheted, dúsíthatod a szempilláidat házilag.

  • Vazelin: évszázadok óta használják a szempillák ápolására, gél szerű védőkrém. Használata: vékony réteget vigyél fel a szempillatövektől a végekig (ügyelj a szemeid épségére! ne kerüljön bele!) Ez megóvja a környezet káros hatásaitól és rendszeres használat által megvastagítja/dúsítja pilláidat.
  • Olívaolaj: ő nem segíti a növekedésben, hanem ápolja és fényessé teszi őket. Használata: este egy tiszta szempillaspirál keféjével vékony rétegben vidd fel szintén a szempillatövektől a végekig, majd felkelés után mosd le.
  • Ricinusolaj: talán a legismertebb szempillanövesztőszerként tartják számon. A ricinusolajat, szemöldök sűrűsítésére, hajnövesztésre egyaránt lehet használni. Akár 2 hét alatt látványos eredményt érhetünk vele el. Sűrűsít, hosszít, megvastagít, ápol és sötétebbé is varázsolja a pillákat. Szintén egy tiszta szempillaspirál kefére van csak szükség a felvitelére. Este alkalmazzuk és reggel mossuk le ( bár nekem reggelre nem marad a szempillámon).
  • Argánolaj: a marokkóiak által csak folyékony aranynak nevezett olaj Ezt is vékony rétegben ajánlatos felvinni és reggelre csodaszép pillákkal ébredsz. Ez inkább ápol és regenerál, de sokak szerint növeli is a szempillák méretét.

    Tapasztalataim: én a vazelint és a ricinusolajat használom és nagyon szeretem őket. Rendszeres használat mellett észrevehető a különbség/ növekedés. A vazelint akciósan 200 ft-ért szereztem be a Müllerbe, míg a ricinusolajat a gyógyszertárba 300-500 ft-ért lehet 1 dl kapni.


Ti alkalmaztok valami mást szempilláitokra? 
Puszi, Lina  <3

2 megjegyzés:

  1. Szia Lina! Ez tényleg a te szempillád? Hihetetlen! A ricinus olajon és vazelinen kívül milyen szempilla spirált használsz? Én is ilyen pillákat szeretnék mint ezen a képen! :)

    VálaszTörlés
  2. Sziaa! Sajnos nem tudtam ilyen éles képek csinálni a szememről, ezért igyekeztem olyan képet keresni ami nagyon hasonló a szempilláimhoz :) Általában a Spectacular Me Volume szempillaspirált használom a Lovely-tól (ami hihetetlenül jó és párszáz forint) és persze az örök kedvenc a The Falsies a Maybelline-től :) <3

    VálaszTörlés