2013. június 28., péntek

Meru organikus szűz kókuszolaj

Sziasztok, itt Fru! :)
A mai bejegyzésem, egy rendkívül hasznos kis olajról fog szólni, tényleg univerzális. Isteni illata van, sütési, főzési célokra valamint, hajra és  testre is egyaránt alkalmazható a kókuszolaj.



Nagyon régóta szerettem volna venni egy kis üveggel, de valahogy mindig elmaradt a vásárlás. Lehet azért mert jobban csábítottak a Tigi vagy a L'oreal hajbalzsamok és hajpakolások, és a drogériás termékek is jobban lekötötték a figyelmemet. Viszont mivel most próbálok, egyre természetesebb dolgokat használni a hajamra és a testemre is (még a hajvasalót, hajszárítót is elhagytam) így belekerült a kosaramba.
A helyi kis drogériában vettem meg a Meru kókuszolaját, 1260 ft-ért, 200 ml kiszerelésben.
Elsősorban a hajamra használom, mivel hajnövesztésben vagyok (erről majd később írok is) és ezt lehet hajpakolásként is használni, és úgy is ha csak egy nagyon pici mennyiséget viszünk fel a hajvégekre. A kevesebb néha több szabály igaz, mert ha sokat rakunk rá, olajos lesz a hajunk, és nem fogja beszívni, így olyan mintha zsíros lenne, tehát csak mértékkel csajok! :) Az eredmény pedig ragyogó és csillogó haj. :)) Arcra is ajánlom, azoknak akiknek száraz vagy pattanásos a bőrük. Nekem nincs problémám a bőrömmel, de sok ismerősömnek segített. Testápolóként, kézkrémként is használom, mert nekem fontos, hogy egy termék ne legyen tele mindenféle adalékanyaggal vagy tartósítószerrel. Amit szeretek benne, hogy felkenés után egyből beszívódik, viszont a kókuszillat nekem nem marad meg a bőrömön, ellenben a szobámban sokáig érezni. :) Kismamák és pici babák számára is kiváló testápoló!

Főzésre pedig azért jó, mert  a diétázók és az egészséges életmód hívei is használhatják. Én edzés előtt, a serpenyőbe tettem a csirkemell alá, egyátalán nem érződött rajta, hogy nem olívaolajjal csináltam tehát szuper volt! :)
Ti próbáltátok már? :)
További szép napot! Puszi Fru :)

3 megjegyzés:

  1. Én is használom a hajamra és nagyon puha lesz tőle. Már várom a következő hajas posztot.:) örülök, hogy "visszatértetek"! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia! :) Tervezek egy újabb hajas posztot, mert eléggé megváltoztak a szokásaim!
    Örülünk, hogy itt vagy velünk! :)
    Fru

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a bejegyzés, szerintem is lehetne még több ilyen :)

    VálaszTörlés