2013. december 30., hétfő

Bourjois Bio Detox Organic Alapozó teszt + vélemény

Sziasztok Szépségek!

Ebben a bejegyzésben a Bourjois egyik alapozójáról fogok írni, mégpedig a Bio Detox Organikus Alapozóról, melynek 99°%-a természetes összetevőkből áll.

Az alapozó klorofillal dúsított, ennek a tulajdonságának köszönhetően engedi lélegezni a bőrt és kiszűri a káros anyagokat a levegőből. Egységesíti az arcszínt, kiegyenlíti a bőr felületét és enyhén mattít is. Hét árnyalatban találhatjuk meg, az enyém a No.52 -vanilla árnyalat ami kicsit világos, de oxidálódás után teljesen passzol a bőrszínemhez. Egyébként nagyon tetszik, hogy az üvegen is fel van tüntetve az árnyalat, így ha elhagyjuk a matricát, vagy épp ledörzsölődik az árnyalat, később is tudhatjuk mit kell újravásárolni, ha beválik.


Pumpás kiszerelésben kapható, amivel annyit nyomhatunk amennyire szükségünk van (sajnos sok pumpás alapozó legnagyobb hátránya, hogy nem tudjuk kontrollálni a mennyiséget, de itt ez nem probléma) és maga az alapozó egy üveg tégelyben található. 


Amikor először a kezemen kipróbáltam, teljesen meg voltam elégedve a fedésével és az eldolgozhatóságával. Mivel az alapozó teljesen természetes, organikus így kimaradt belőle a szlikon, ami az alapozók folyékonyságát/hígságát befolyásolja. Ezáltal nagyon hamar szárad és nehezen eloszlatható. 


Persze ha rászánunk elég időt és figyelmet, akkor csodákat művelhetünk vele. Ha az alapozó felvitelét ecsettel preferálod akkor fújj egy kevés "finishing spray"-t (kiváltható ásványvízzel) vagy ha kézzel akkor készítsd elő a bőröd egy 'zsírosabb' típusú hidratálóval, így az alapozó csodálatosan eloszlatható és a fedése is igen erős lesz. A kedvencem ebben az alapozóban, hogy oxidálódás (és hosszú, figyelmes eldolgozás) után szinte észrevehetetlen lesz a bőrömön és felveszi a textúráját, ezért még púdert sem feltétlen szükséges hozzá használnom.


Az ára 4000-4500 forint körül mozog, de sikerült 1900 forintért megvennem a helyi Müllerben.Összességében tetszik, de sietős reggeleken a szekrény mélyén hagyom. 
Ti próbáltátok már? Mi a véleményetek a Bourjois alapozókról?


Puszi, Lina!


1 megjegyzés:

  1. Én is próbáltam már. De hatalmas csalódás volt. Nagyon csúnya lett az arcom tőle. Kipattogtam és alig bírtam felkenni szinte darabosan maradt az arcomon és még szárított is nagyon...

    VálaszTörlés