2014. január 11., szombat

Mindent a bőrradírozásról + DIY bőrradírok

Sziasztok Szépségek!


Ebben a bejegyzésben a bőrradírozásról és annak hasznos hatásairól, valamint házilag elkészíthető bőrradírokról olvashattok, az egészséges és ragyogó bőrért!:)


Alapjai:

A bőrradírozás minden évszakban elengedhetetlen, mielőtt elkezdjük fontos, hogy bőrünknek megfelelő terméket válasszunk ki! Az sem mindegy, hogy milyen felületen, milyen terméket használunk. Vannak kifejezetten arcra, testre és lábra is külön-külön készítmények. Arra figyeljünk oda, hogy csak azt használjuk a különböző területekre, amik arra célra lettek kifejlesztve, egy testradírt semmiféleképpen ne kenjünk az arcunkra vagy fordítva! Nyáron még inkább oda kell erre figyelni, hiszen az elvékonyodott bőr könnyebben károsodik a napon. A testet már bátrabban radírozhatjuk, heti 1-2 alkalommal! :)

Mire jó?

A bőrradírok megtisztítják az bőrünket az elhalt hámsejtektől, ezzel segítve neki fellélegezni és felpezsdülni, megszabadítja a szennyeződésektől és a zsiradékoktól is. A jól kiválasztott termékek hidratálnak és fontos vitaminokkal is táplálnak, simábbá és szebbé teszi bőrünket, emellett a letisztított felület sokkal több oxigénhez is jut.


Hogyan használjuk?

Mindig bevizesített, felpuhított bőrre vigyük fel, majd gyenge körkörös mozdulatokkal kezdjük meg a tisztítást. Lehet kézzel, de szivaccsal és kesztyűvel is radírozni, ami kényelmesebb! A választék nagyon tág, lehet bolti és saját készítésű készítményeket is használni. Léteznek olyan tusfürdők is melyek már alapvetően tartalmaznak kis szemcséket, ezeket is ki lehet próbálni. A testradírozásnál lentről felfelé haladjunk , hiszen ez remek alkalom a nyirokkeringés élénkítésére is. Az arcnál figyeljünk oda, hogy a szemek alatti érzékeny területet ne sértsük fel, a szájakat is nyugodtan radírozzuk, de csak finoman! Minden alkalom után hidratáljuk a bőrünket!


DIY ajakradír:


1. Szükséged lesz 
olajra
barna/fehér cukorra
mézre
2.Egy tálba rakd a cukrot, majd ehhez annyi olajat önts,
 amennyivel kellő arányban elkeveredik

3. Önts hozzá egy kevés mézet, amely "összeragasztja" a hozzávalókat.

4. Helyezd bele egy zárható tárolóba, amelyből bármikor
 vehetsz amennyi csak kell, amikor szükséged van rá!

5.Kész is! :)


Kedvenc testradírjaim:



DIY arcradírok:

Cukor

A cukrot érdemes az arcradírunkhoz is alkalmazni, nem csak a reggeli teába vagy kávéba tenni. Ehhez az alappakoláshoz mindössze csak egy kanál cukorra van szükségünk és elkeverni például olívaolajban. Ha nincs megfelelő olajunk hozzá, akkor egy kevés citromlével és egy kávéskanál mézzel is sűrű masszát alkothatunk, amivel azután már csak alaposan át kell dörzsölnünk az arcunkat.

Kicsit furán hangozhat, de a só is nagyon jó alapanyaga lehet az otthon készített arcradírnak. A sóval készülő arcradírnak lényegében pontosan ugyanazok az összetevői, mintha cukorral készítenénk. Az olajat mindkét esetben lehet helyettesíteni vízzel is, ha túltelített oldatot készítünk, akkor nem kell attól tartani, hogy az összetevők elolvadnak mielőtt az arcunkra kennénk.

Kávézacc

A kávézacc is kitűnő bőrradír lehet. Ehhez csupán némi citromlére van csak szükségünk és máris felkenhetjük a bőrünkre. Ha dörzsikesztyűvel oszlatjuk el, akkor még jobb lesz a hatás, de akár egy kevés olajat is tehetünk a keverékhez. Érdemes fürdés során alkalmazni a keveréket, így gyorsan le is tudjuk mosni magadunkról az olajos masszát.
Búzakorpa
A búzakorpát is fel tudjuk használni bőrradírként, ha joghurtban keverjük el és esetleg adunk hozzá egy csepp mézet is, akkor egy valóban tápláló bőrradírt kaphatunk. Akár egy kis ideig rajta is hagyhatjuk a bőrünkön, hogy az ásványi anyagok beszívódjanak, így sokkal puhább lesz az arcunk.



Ti szoktatok radírozni? Van valami praktikátok?
Legyen csodaszép hétvégétek!
Puszi, Lina! :)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a bejegyzés is! Én is szoktam radírozni az Avonos Mediterrán testradirral, és a számat úgy szoktam, hogy egy régi fogkefével és egy kis vazelinnel átdörzsölöm. Nekem ez nagyon bevált. Próbáld ki te is! ;) Nem bánod meg :) Csak így tovább! :) Puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és köszi a tippet, feltétlen kipróbálom! Puszi, Lina :)

      Törlés